Vinterferie

Gammeldags fastelavnsboller

Som lovet får I her opskriften på mine gammeldags fastelavnsboller 🙂

 

Ingredienser: (Ca. 12 stk.)

Dej:

  • 25 g. gær
  • 1 æg
  • 1,25 dl mælk
  • 150 g. koldt smør
  • 1 spsk. sukker
  • 300 g. mel

Creme:

  • 2 æg
  • 3 spsk. sukker
  • 3 spsk. mel
  • 3 dl mælk
  • Korn af 1 vaniliestang

 

Fremgangsmåde:

  1. Bland mel (gem lidt til senere) og sukker. Tilsæt smøret og ælt det med fingrene til en smuldret dej.
  2. Lun mælken til den er fingervarm og opløs gæret deri. Pisk ægget i.
  3. Hæld blandingen over de tørre ingredienser og rør det sammen. Ælt det på bordet med lidt mel. Lad det hæve i 30 minutter.
  4. Mens dejen hæver laves cremen; Kom alle ingredienser i en gryde (også den tomme vaniliestang) og pisk det godt sammen. varm det op ved middel varme. HUSK! Rør konstant i det, til det koger op og bliver en tyk masse. Tag det af varmen, hæld det i en skål og lad det køle af. (Husk at tage vaniliestangen op).
  5. Efter hævnning deles dejen i 12 stykker. Rul stykkerne ud og læg 1-2 tsk. creme på hvert stykke.
  6. Fold stykkerne sammen og læg dem på en bageplade med lukningen nedad (Sørg for de lukker helt tæt, eller flyder noget af cremen ud). Lad dem hæve i 30 minutter.
  7. Pensel med æg og bagved 200 grader i ca 13-15 minutter.
  8. Lad dem køle af og pynt med glasur.

Velbekomme – De smager super godt 😀

 

image

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vinterferie